Reteta de mancarica cu vinete

de - Andreea - in Mancaruri de post, 8 Mar 2023 | 3833 vizualizari

 

Reteta de mancarica cu vinete este un fel rapid si gustos.
Sunt necesare cateva ingrediente: ceapa, ardei, vinete, suc de rosii si ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de mancarica cu vinete
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras verde
  • 3 vinete
  • 200 ml suc de roșii
  • ulei
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mancarica cu vinete:

Iata cum se prepara Reteta de mancarica cu vinete

Incepem prin a taia vinetele cuburi ,le punem intr-o sita, presaram sare și le dam deoparte .

Curatam ceapa si o tocam marunt. 

Ardeiul il taiem în doua, scoatem semintele si tocam cuburi mici.

Intr-o tigaie, la foc potrivit,punem ulei de floarea soarelui si calim ardeiul.Dupa 2-3 minute adaugam si ceapa si lasam pana s-a calit ușor.

Adaugam apoi vinetele ,dam focul la iute si amestecam des pana ce vinetele au devenit moi.

La final punem sucul de rosii, putina apa ,sare după gust si lasam la foc mic pana ce sosul scade. 

Pofta bună! 

Vezi si reteta de Caponata siciliana - tocanita de vinete!

TIPS-URI

1

Reteta de mancarica cu vinete va fi mai gustoasa, daca da final puteti adauga mozzarella data prin razatoare sau parmesan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mancarica cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi și ceapă coapte în jar