Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl in Mancaruri de legume, 1 Aug 2022 | 5461 vizualizari

 

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a început postul. Mulțumesc Mirela pentru idee. Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare (sau 2 mai mici)
  • puțină sare
  • 2 lg ulei pt rumenit
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei capia
  • oregano
  • sare, piper după gust
  • 2 rosii mari
  • 1 linguriță zahăr brun
  • măsline verzi
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pâine prăjită pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline:

Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele.
Se încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se rumenesc cubulețele de vinete. Dacă sunt prea multe, se împart în două și se rumenesc pe rând. Se scot pe o farfurie cu hârtie pentru a înlătura excesul de ulei.
Se spală roșiile și se îndepărtează coaja apoi se taie bucăți și se pasează cu blenderul vertical.

În cratița în care s-au rumenit vinetele se pun 2 linguri de ulei de măsline. Ceapa se curăță și se taie julienne. Se pune la călit în ulei împreună cu usturoiul feliat și ardeiul kapia tăiat feliuțe. Se lasă să se călească împreună după care se toarnă sucul de roșii. Se echilibrează aciditatea cu zahărul brun apoi se adaugă și cuburile de vinete. Se amestecă totul, se lasă să dea câteva clocote si se pun măslinele. Se mai lasă cca 15 minute pe foc pentru a fierbe împreună cu sucul de roșii. Se potrivește de sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul verde tocat. Se stinge focul și se pune capacul pentru 5 minute pentru a se îmbină aromele.

Se servește la temperatura camerei alături de pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

05.08.2022, 10:24

Mulțumesc Cleme!

oanapl 1

05.08.2022, 10:25

Mulțumesc Cris!

Rocsi 1

14.08.2022, 19:30

O idee faina pentru acest sezon!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu rosii