Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

de Constelatialeu in Pizza, 16 Sep 2023 | 2884 vizualizari

 

Pentru ca imi place sa ma joc cu aluaturile, incerc retete noi de aluaturi. Am gasit acest aluat de pizza la ''Video retetele Mihaelei'', l-am tot incercat, chiar am copt pizza si la noul nostru gratar, a iesit un pic cam bronzata pana m-am dumirit cum sta treaba cu temperatura...am sa postez si fotografia cu pizza coapta la gratar......in fine este un blat care-mi place foarte mult, e mai moale si cam lipicios la framantat, dar nu-i bai ca ne lipicim un pic, important este produsul final, un blat pufos si gustos.
Pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, lapte, muschi, cascaval, masline, rosii cherry, branza.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)
  • Blat pentru o pizza mare 30 cm
  • 300 g faina pt. pizza
  • 8 g sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 15 g zahar
  • 220 g lapte 3,5% grasime
  • Sos de rosii cu cimbru, piper si oregano ( facut de mine)
  • Umplutura ( aici este la alegere dupa gustul fiecaruia)
  • muschi tiganesc
  • cascaval
  • masline
  • rosii cherry
  • branza cheddar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat):

Iata cum se prepara Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine. Separat am incalzit laptele ( caldut nu fierbinte pentru ca nu se mai activeaza drojdia), am adaugat drojdia uscata in el, am amestecat bine si am lasat cateva minute, apoi am turnat peste faina si am inceput sa framant cca 10 min, aluatul obtinut este unul mai lipicios. Am uns cu ulei un castron, am asezat aluatul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 o ora. Am pregatit umplutura, sosul l-am avut facut si pus in borcanele mici cat sa folosesc la o pizza. Am folosit o tava de pizza cu gaurele, diametru de 30 cm, am uns-o bine, am intins aluatul un pic mai mare decat diametru tavii. Cascavalul l-am taiat betisoare si l-am asezat roata pe blatul de pizza,apoi l-am invelit cu surplusul de aluat, am crestat marginile din loc in loc si le-am rasucit,  apoi am intins sosul si am pus restul de umplutura cum m-a lovit imaginatia . Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava de pizza am bagat tava de la cuptor plina cu apa, am lasat la copt pana a inceput sa se rumeneasca frumos, am obtinut un aluat pufos si foarte gustos, eu am mancat doar marginile. Imaginea cu pizza mai bronzata este coapta la gratar.

Vezi si reteta de Pizza cu chorizo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lau 1

18.09.2023, 08:53

Rocsi 1

29.09.2023, 20:15

Sa stii ca as manca niste pizza facuta in casa! Dar cum azi am gatit pentru acest week-end, ramane pentru saptamana viitoare o pizza! Imi place varianta asta cu margini umplute, am mai facut si eu!

Panacris 1

30.09.2023, 16:23

Bună și bronzata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza