Pizza cu chorizo

de Rocsi in Pizza, 24 Oct 2021 | 4307 vizualizari

 

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte mult pizza, mai ales pregatita in casa, cu ingrediente diferite, dupa gustul fiecaruia! De aceasta data cu chorizo, preferatul sotului! Va invit si pe voi sa o pregatiti, ca tare simplu se mai face!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 180 ml apa calduta
    • 10 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita rasa zahar
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    Pentru topping:
    • 100 gr chorizo
    • 50 gr masline negre fara samburi
    • 150 gr mozzarella rasa
    • 6 linguri suc de rosii de casa
    • oregano uscat
    • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu chorizo:

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, faceti o adancitura in mijloc. Puneti drojdia sfaramata, zaharul si putina apa calduta. Lasati 15 minute sa creasca drojdia, apoi incepeti si amestecati. Adaugati sarea, turnati restul de apa si framantati. La final incorporati uleiul, mai framantati 2 minute. Acoperiti aluatul, il lasati la dospit 35-40 de minute, intr-un loc caldut. Dupa ce a crescut, presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua.

Topping-ul: Chorizzo il taiati rondele subtiri. Maslinele le taiati felii. Intindeti prima foaie de aluat, ii dati forma rotunda. Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda, asezati foaia de blat. O ungeti cu jumatate din sucul de rosii, presarati putin oregano uscat. Puneti felii de chorizo, masline, apoi presarati jumatate din mozzarella. Introduceti pizza in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20 de minute. Cand este rumena, inseamna ca este gata. La fel procedati cu a doua pizza. Presarati cateva frunze de busuioc proaspat si o serviti calda! 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton