Risoni cu legume si parmezan

de katty in Mancaruri de legume, 1 Aug 2020 | 1827 vizualizari

 

Un amestec de legume de vara  si nu numai legate cu risoni si imbunatatite cu parmezan.
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 100 gr risoni
  • 150 gr naut fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • oregano uscat
  • parmezan pentru servit
  • patrunjel verde btocat fin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risoni cu legume si parmezan:

Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute.

Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete  nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute.

Taiem ceapa julienne.

In uleiul incins punem pe rand legumele. Punem mai intai vinetele scurese si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa si cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugam usturoiul. Adaugam rosiile.

Cand acestea incep sa se inmoaie, punem risoni, sare si piper si acoperim cu 250 ml  apa. Cand apa incepe sa fiarba, punem dovlecelul si nautul. Adaugam sare, piper si  oregano.Acoperim cu un  capac si fierbem la foc mic cand este absorbita toata apa. Presaram patrunjel verde si parmezan ras inainte de servire.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice legume va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu legume si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia si legume reteta simpla si gustoasa de chiftele fara carne