Rondele de crap pe pat de orez salbatic

de La Ancuta in Crap / Caras, 3 Ian 2011 | 7001 vizualizari

 

Inspiratia a fost Medi. Eu am folosit orez salbatic, pentru ca imi place tare mult. Barbatii mei insa stramba din nas :)

 

INGREDIENTE

  • 1 crap fara cap si coada (urmeaza un bors din cap)
  • 200 g orez salbatic
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper
  • cimbru
  • lamaie
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de crap pe pat de orez salbatic:

Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore.

Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi ardeiul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie apoi adaugam orezul spalat bine.

Punem 1 pahar de vin peste legume si orez si lasam sa dea cateva clocote, pana scade.

Adaugam o cana de apa, condimentam cu cimbru si potrivim de sare. Lasama sa fiarba pana scade toata apa.

Pestele condimentat il asezam intr-o tava si il stropim cu putin ulei. Adaugam o cana de apa si dam la cuptor, la foc potrivit 15 minute.

Dupa ce a scazut apa de pe orez il asezam intr-o tava pentru cuptor. Aliniem rondelele de crap deasupra si mai punem o cana cu apa si tot lichidul din tava in care a fost pestele.

Dam totul la cuptor, la foc potrivit pana se fierbe orezul si pestele este facut. Daca mai este nevoi mai putem adauga putina apa.

Se serveste cald cu felii de lamaie si va garantez ca este o bunatate :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de crap pe pat de orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

La Ancuta 1

04.01.2011, 16:03

Ligia e salbaticie in toata regula

Sylvia 1

04.01.2011, 19:35

Extraordinar de bine arata

La Ancuta 1

04.01.2011, 20:31

Multumesc Sylvia. Barbatii mei nu sunt incantati de orezul salbatic, dar mie imi place tare mult

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap