Rosti de cartofi cu ou posat

de anca_rm in Mancaruri de legume, 6 Ian 2015 | 12263 vizualizari

 

Super buna pentru micul dejun sau cina . Eu am pregatit-o pentru 4 persoane .

 

INGREDIENTE

  • 500gr cartofi
  • -2 morcovi maricei
  • -sare
  • -o lingura ulei masline
  • -50 gr cascaval (optional)
  • -4 oua
  • -smantana (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosti de cartofi cu ou posat:

Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .

II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem prosopul si ii stoarcem cat putem de bine in prosop . Daca nu ii stoarcem vom avea un rosti moale si lipicios.

Tava o ungem bine cu ulei de masline si punem in ea cartofii, morcovii razuiti si storsi . II intindem pe suprafata tavi ( trebuie sa aiba grosimea de un deget , cam 0.5cm) si dam  tava in cuptorul preincalzit la 200 grade .

Intre timp ne ocupam de oua . Intr-un vas punem pe ochiul aragazului apa sa fiarba . Adaugam o lingurita de sare . Ouale le spargem separat intr-un castronel ( unul intr-un bol), asa o sa cada uniform in apa si nu se vor face zdrente de albus.  Unii mai adauga in apa o lingurita de otet , eu nu am pus.

Cand clocoteste apa punem ouale cate incap in vasul cu apa. Le lasam sa fiarba cam 2 minute daca vrem niste oua moi , daca doriti sa se faca galbenusul mai  tare atunci le lasati mai mult. Le  scoatem din apa cu o paleta si le aseza-ti pe o farfurie . Presarati putina sare .

Pe rosti puteti pune felii de cascaval , eu am pus pe mai putin de jumate din tava .

Cand sunt copti cartofii si morcovii  , dupa vreo 20 minute , ii scoatem din cuptor si asezam pe farfurii .

Deasupra punem cate un ou , pe care il impungem cu o furculita sa curga galbenusul . Se poate pune si smantana deasupra . 

TIPS-URI

1

am folosit cartofi produsi in gospodaria propie , au fost cam mititei , asa ca am razuit 12 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosti de cartofi cu ou posat" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume cu omleta si sunca