Rulada cu crema rapida

de Ina in Prajituri, 13 Apr 2010 | 19443 vizualizari

 

Este prajitura cea mai solicitata de colegele de serviciu. ( si cel mai usor de facut, pentru mine ) ;)

 

INGREDIENTE

  •  BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 3 linguri nuca pisata
  • Esenta, optional ,
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 1 pachet  Creme’Ole cu gust de vanilie( sau orice alta crema care se prepara la rece )
  • 400 ml. lapte
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Jumatate pachet gelatina
  • 50 g. nuca cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema rapida:

BLATUL:

Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata  si putina esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca. 

CREMA :

Preparam crema la rece cu lapte si zahar ( cum scrie pe plic ). Jumatate de plic de gelatina il dizolvam 2 linguri de apa,  incalzim gelatin pe foc pana se face o spuma  si-o turnam peste crema, mixand 2 minute. Apoi  adaugam nuca de cocos in crema si amestecam bine.

Cand blatul e aproape rece  il desfacem  cu grija  , il ungem cu un strat consistent de crema si formam rulada.

Rulada o glazuram cu ciocolata topita si o pudram cu nuca de cocos. Lasam la rece cateva ore apoi o portionam felii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul se ruleaza obligatoriu imediat cum e scos din cuptor, altfel se va rupe !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema rapida" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de prune si nuca