Rulada cu mac

de simona72 in Prajituri, 5 Noi 2013 | 13515 vizualizari

 

By Laura, usor modificata...am ramas setata pe Laura:))

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri pline de smantana
  • 1 praf de sare
  • 80 gr zahar brut
  • 2 galbenusuri
  • 650-700 gr faina
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 2 oua
  • 50 gr faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 gr mac
  • 1 galbenus+2 linguri lapte pt uns rulada
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in functie de cat cere aluatul. Dupa ce masina a framantat si a dospit aluatul, l-am scos si l-am impartit in patru.

Intre timp am facut si umplutura: ouale intregi le-am batut spuma cu zaharul, iar peste ele am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Laptele l-am pus pe foc si am adaugat macul. L-am lasat pana ce macul a absorbit tot laptele. Am pus macul in robot si l-am maruntit. L-am lasat sa se raceasca si l-am amestecat cu ouale si faina. 

Fiecare bucata de aluat am intins-o cu sucitorul intr-un dreptunghi. Am pus din umplutura de mac(in trimul am pus prea mult si a mai curs pe laturi), deci nu prea mult sa nu curga, faceti sul iar marginile le "lipiti" bine. Puneti ruladele in tava mare a aragazului in care ati pus hartie de copt, lasati putin spatiu intre ele, lasati sa mai creasca aluatul la loc caldut inca 20 minute si dati la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute, pana se rumenesc frumos. In ultimele 5 minute scoateti ruladele si le ungeti cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte.

Lasati sa se raceasca si portionati.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

turmericul este optional, eu l-am folosit pt a da culoarea galbena aluatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:16

Fur si eu o felie!

anca_rm 1

06.11.2013, 09:30

daca mai ai vreau si eu o felie,

Cris2711 1

06.11.2013, 09:56

si eu vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu branza dulce