Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

de CameliaR in Dulciuri, 30 Mai 2017 | 9044 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Cel mai bun salam de biscuiti pe care l-am mancat pana acum! 

 

INGREDIENTE

  • 270 g biscuiti Petit Beurre
  • 135 g unt
  • 4 linguri de lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • 120 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu unt:

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete.

Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au topit, trebuie sa lasam acest amestec sa se raceasca. Intr-un chopper trebuie sa transformam 130 g de biscuiti intr-o pudra fina. Punem pudra de biscuiti intr-un bol incapator. Adaugam zaharul in chopper si il transformam intr-o pudra. Adaugam zaharul peste pudra de biscuiti. Rupem in bucati si restul biscuitilor si ii adaugam peste aceste ingrediente. Adaugam apoi esenta de vanilie, cacaua, amestecul de ciocolata si unt si cele 4 linguri de lapte. Amestecam cu o lingura pana la omogenizare.  La final, nu trebuie sa avem un aluat sfaramicios. In cazul in care este sfaramicios, mai adaugam lapte. Presaram masa de lucru cu putin zahar pudra, iar apoi  punem compozitia pe masa si ii dam o forma cilindrica. Invelim salamul in folie de prospetime si il strangem bine la capete.  Il lasam la frigider 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

CameliaR 1

01.06.2017, 19:33

mihaelar63 1

04.06.2017, 00:21

Ce dor imi este de salam de biscuiti
Imi amintesc cum spuneam cand eram mici : ,, As hali salam , da n-am "" ))

CameliaR 1

04.06.2017, 10:20

Ufff, salamiorul asta ne face sa ne aducem aminte de copilarie de cate ori il gustam sau de cate ori ii auzim numele! Te pup!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos