Salata de ardei bulgaresti

de Oana in Muraturi, 13 Sep 2009 | 28814 vizualizari

 

Reteta by tanti Elena din Dragoslavele :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei bulgaresc
  • 2 gogosari
  • 2 cepe
  • tijele de la 2 teline
  • frunzele de la o telina
        Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 1 l apa
  • 2 lg rase cu sare grunjoasa
  • 3 lg rase cu zahar
  • o lgt boabe de mustar
  • o lgt boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei bulgaresti:

Gogosarii se curata de seminte si cotoare, se spala, se taie fasii de doua degete si apoi fideluta.

Ceapa se curata, se spala, se taie in patru si apoi fideluta.

Ardeiul bulgaresc se spala si se taie rondele de 1 cm sau mai grosute, dupa preferinte.

Frunzele si tijele de telina se spala si se toaca marunt.

Se amesteca toate intr-un castron mare, se prepara solutia cu ingredientele de mai sus si se toarna fierbinte in castron. Se amesteca bine apoi se pun ardeii in borcane cu o lingura, indesand cat se poate. La final se strecoara solutia de semintele lasate de ardei si se completeaza in borcane. Se pun capacele si se fierb borcanele la bain-marie jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

rivka 1

13.09.2009, 19:58

Sa pui sa pui ca imi place si mie sa le vad asa frumos aranjate .
Cand le incepi? banuiesc ca numai in decembrie deschideti primul borcan, ai mei asa procedeaza.
Curand pun si eu vinetele cu usturoi si dovlecei ale bunicii dar sa imi achizitionez niste borcane mai intai ca apoi vinetele si dovleceii se gasesc oricand in magazin nu e cantitate mare.

Oana 1

13.09.2009, 20:03

La mama acasa le incepeam cand dadea prima zapada, dar noi cand nu mai putem de pofta Cred ca prin decembrie, da...

Miha 1

13.09.2009, 23:12

Harnicuta ca o furnicuta.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei bulgaresc in otet