Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Sincer sa spun, totul a plecat de la cartofi natur pe care intentionam sa-i servim cu patrunjel si sos de stridii. Dar iata ca am derivat putin si am ajuns la aceasta salata minunata de vara – cat inca mai e vara – pe care pe parcurs am imbogatit-o si cu avocado. Asa ca pentru ultima zi de vara. Apropo, la voi mai e vara?
Am curatat intai cartofii dupa care i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert. Cat timp cartofii au stat la fiert, am taiat ardeiul capia cubulete, la fel si avocado tot cubulete, iar patrunjelul l-am taiat fin. Pe toate le-am amestecat intr-un castron. Ca sa nu oxideze avocado si pentru un plus de aroma in acelasi timp, am stors zeama de la o jumatate de lamaie peste ce aveam in castron.
Cand s-au fiert cartofii, i-am scurs si i-am spalat putin intr-un jet de apa rece, apoi i-am asezat si pe ei in castron alaturi de celelate ingrediente. Ca mirodenii am folosit doar sare, piper alb si putin oregano.
Este o salata usoara, nutritiva si delicioasa. Poate fi servita in chip de garnitura pe langa preparate din carne sau simpla.
Noi am servit cu sos de stridii.
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult