Sarmale ardelenesti in oala de lut

de amalia01 in Porc, 4 Ian 2019 | 2524 vizualizari

 

Ei, si a venit timpul sa va dau reteta mea de sarmale, chiar daca a trecut Craciunul. Boboteaza este aproape, deci nu este tarziu pentru o "RETETA ROMANEASCA".

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500 g carne tocata de porc
  • 3 cepe mari, albe
  • 2 lg ulei
  • 1/2 cana de orez
  • apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • cateva felii de afumatura
  • 1 cana zeama de varza
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ardelenesti in oala de lut:

Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il adaugi peste ceapa calita. Iei amestecul de pe foc, adaugi carnea si condimentele dupa gust si omogenizezi compozitia. 
Varza o desfaci frunze si formezi sarmalele.
In oala de lut asezi o ramurica de cimbru si acoperi cu varza tocata. Asezi sarmalele cu grija , iar deasupra pui afumatura.  Torni zeama de varza si completezi cu apa, pana cand ajungi la ultimul rand de sarmale.  Asezi capacul si dai oala la cuptor. Avand cuptor electric, am asezat tava pe nivelul 2 de jos, am pornit functia "static & ventilatie"( care distribuie uniform caldura ) si am setat temperatura la 170*C. In 80 de minute, sarmalele au fost numai bune de savurat.
Oala mea are 2,5 l.
Tips& Tricks: am tinut oala plina cu apa rece cat timp am preparat sarmalele. Asa mi s-a parut ca este mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ardelenesti in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc/racituri