Sarmale traditionale

de MotanLaOale in Porc, 11 Mar 2022 | 5112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 verze murate
  • 4 cepe mari
  • 1 cana orez
  • 500g pasata de rosii
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 700g scarita afumata
  • 400g costita afumata
  • foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale traditionale:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

 Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 3 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper, se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura (scarita) se taie felii si costita felii subtiri.

 Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

 Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

 Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pune scarita afumata.

Se pun foile de dafin pe marginea cratitei.

Se pun felii de costita si se mai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.

Deasupra se pun felii de costita, se toarna pasata si se pune un strat de varza tocata pe toata suprafata.

 Se face un amestec din 1 lingura pasta de tomate si apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

 Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

 Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

 Se consuma cu smantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

 Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Sarmale la tava