Sarmalute in foi de vita

de sisterskitchen in Vita, 24 Feb 2013 | 3780 vizualizari

 

Sarmalute in foi de vita sau cum am petrecut de 1 MAI ?! da, in bucatarie:))). Pentru ca de Paste nu am pregatit sarmale si le-am tot pomenit, am zis sa nu le mai ignoram si ne-am apucat de impachetat vreo cincizeci de sarmale. Am folosit carne amestec (pui, vita si porc) si au iesit delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:1,5 kg carne tocata
  • foi de vita (cam 50)
  • 2 cepe<br
  • 2 morcovi
  • o cana orez
  • sare, piper
  • cimbru
  • verdeata
  • bulion sau suc de rosii
  • 3 felii sunculita (afumatura)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

1.Pregatim intai foile de vita. Punem apa la fiert, cand da in clocot punem foile de vita si le lasam 10 minute in apa fiarta. Le scoatem si le lasam la scurs.
Se toaca carnea, in caz ca nu ati cumparat-o deja tocata:). Luam un castron mai mare si asezam carnea. Curatam si spalam ceapa si morcovii, se dau pe razatoare si se calesc la foc mic 10 minute.
Se adauga peste carne, punem si orezul, sarea, piperul, cimbrul si amestecam bine.
2.Asezam foile de vita pe un fund de lemn si ne apucam de impachetat. Taiem codita de la fiecare frunza si punem carnea in mijoc dupa care rulam…cam asa:

3.Asezam sarmalele in cratita una langa cealalta. Dupa primul strat adaugam feliile de afumatura si foi de dafin. Se acopera cu apa si se pun la cuptor la foc mic pentru aproximativ 3 ore. Cand scade apa se adauga bulionul.

Sunt foarte bune cu mamaliguta si sau cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

marcela1979 1

24.02.2013, 23:51

imi plac foarte mult

danakarin 1

25.02.2013, 09:13

Iz de iarba verde, soare si primavara, astept sa creasca iar vita de vie....

Sim0na 1

25.02.2013, 18:01

mmm... delicioaseeee!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita