Sarmalute in frunza de varza acra

de madab in Mancaruri cu carne, 18 Iul 2015 | 3326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g carne tocata porc
  • 300g carne tocata vita
  • 200g orez bob mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • sos de rosii
  • faina
  • Sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de varza acra:

Varza se pune la  desarat cu o seara inainte.

Se clateste bine a doua zi ,se desfac frunzele  si se taie  bucatele   cat pt o  sarmaluta.

Se spala legumele, se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la calit. 

Carnea se pune intr-un bol cu sare, piper  , mararul ,cimbrul , legumele calite si faina  cat trebuie (sa fie aluatul nuci moale dar nici prea tare).

Se amesteca bine toate ,se ruleaza in frunza de varza Si se aseaza in oala tapetata cu frunze De varza.

Se face un sos din sosul de rosii cu putina apa si se adauga in oala peste   sarmalele acoperite cu apa  fierbinte.

Peste acest sos se pun alte frunze de varza pt a nu se rumeni cele de deasupra.

se dau la cuptor la foc mediu si se mai verifica de apa.

se servesc cu smantana si mamaliguta  (cui ii place ).

Pofta buna  ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza