Silvoiţă (Magiun)

de lili in Dulceata / Gem, 11 Sep 2010 | 8826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prune
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoiţă (Magiun):

Reteta dupa care se face silvoita e cea mai simpla: Se spala bine prunele, se scot samburii (se dejdioaca- pentru ardeleni), se pune in caldarea de cupru curata si se fierbe; iar in timp ce fierbe se amesteca...... si se fierbe, se mai adauga prune si se tot fierbe.... la noi a durat de dimineata de la 9 pana seara la 10.

Secretul e sa nu se lege de fundul caldarii, deci nu trebuie sa te opresti din amestecat nici un minut, iar focul trebuie sa fie potrivit. Daca e prea aspru focul, incepe sa joace chisalita si te stropeste.Scortisoara si vanilia se adauga cand aproape e gata silvoita.Dupa ce lingura infipta in silvoi ramane verticala, poti sa fii sigura ca e numai buna.

Se depoziteaza in borcane, galeti, vase lut si se pastreaza o vesnicie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoiţă (Magiun)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

12.09.2010, 12:27

ce imi place modul cum ai facut=o

lili 1

14.09.2010, 20:23

joligina nu am pus zahar deloc...doar vanilie si scortisoara.Miha, Nadina,Corina,Rocssi multumesc. Dupa ce am terminat de facut nu imi m-ai simteam mainile la cat am mestecat

elena1988 1

19.01.2011, 10:55

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune