Sirop de capsuni

de Bunica in Sirop / Compot, 29 Mai 2009 | 20548 vizualizari

 

Se spala capsunile si se curata de codite

 

INGREDIENTE

  • 1kg. de capsuni
  • 1-2kg. zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Se curata capsunile de codite,se spala,se taie in doua si se pun intr-un castron mai mare .Se lasa 24ore, apoi se strecoara. Va luati o masura in functie de cantitatea de lichid care se formeaza si puneti o parte lighid si doua patri zahar. Aceasta compozitie se pune intr-un borcan peste care se toarna zeama de lamaie.La 1l. de lichid se pune zeama de la 2 lamai.Se  amesteca din cand in cand pana se topeste zaharul. Se pune in sticle si se capseaza sau se insurubeaza bine . Acesta este siropul nefiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Oana 1

29.05.2009, 22:40

Ma ling pe botic! Tare bun trebuie sa fie!

lira 1

14.07.2010, 21:37

Trebuie incercata si varianta ta pentru ca se face ceva mai rapid decat reteta care o am eu.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni FARA FIERBERE