Snitele de pui in aluat de clatite

de Merisor in Pui, 19 Feb 2015 | 21360 vizualizari

 

Da, am zis bine aluat de clatite, dar fara zahar.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingura pesmet
  • 5-6 linguri faina
  • In plus
  • 3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui in aluat de clatite:

Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire, apoi il batem usor( nu prea tare ca pe cea de porc sau vita), cu ciocanul de snitele, pe un tocator de lemn.

Cu toate ca marii chefi spun sa nu batem carnea de pui pentru snitele ca strivim fibrele, eu o bat usor, ca altfel se strnge in timpul prajirii. 

Presaram sare si piper peste pieptul de pui filetat si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.

Itr-un vas, amestecam ouale cu un praf de sare, adaugam si putin piper, apoi le diluam cu lapte si adaugam treptat faina si pesmetul.

Va iesi o compozitie mai groasa, pe care o diluam la final cu apa minerala.

Punem apa minerala cat sa iasa compozitia cursiva, dar usor ingrosata.

Pe un platou, sau intr-un vas punem 3 linguri de faina prin care trecem pe rand, fileurile de carne, apoi le scufundam in compozitia cu oua.

Intr-o tigaie antiaderenta, punem ulei cat sa ii acoperim bine fundul si o punem pe flacara medie spre mare.

Cand incepe uleiul sa faca basici, adaugam pe rand snitelele si le prajim pe o parte si pe cealalta pana devin frumos rumenite si se patrunde carnea bine la testul cu furculita.

Scoatem snitelele pe un prosop absorbant sau intr-o sita sa se scurga de surplusul de ulei.

Servim snitelele fie cu mustar, cu legume proaspete sau cu fel de fel de garnituri.

Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Prepararea snitelelor se va face la flacara mai mare, altfel riscam sa le inecam in grasime.

2

Se mai pot trece si prin pesmet, dupa ce au fost unse cu compozitia de oua( eu rareori procedez asa).

3

Uleiul se va schimba dup a doua prajire, pentru ca se arde si ies snitelele prea rumenite.

4

Cel mai rezistent ulei este cel de palmier, daca folositi, vi-l recomand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui in aluat de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Diana11 1

26.02.2015, 15:09

Preferatele mele

DIANA B 1

01.04.2015, 09:59

Imi plac snitelele , dar si uleiul de palmier

-Licurici- 1

19.12.2017, 03:30

Foarte bune!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu smantana