Socata reteta bunicii, suc din flori de soc

de diana_k in Sirop / Compot, 9 Mai 2014 | 21944 vizualizari

 

 Socata reteta bunicii

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 10 flori de soc
  • 4,5 l apa
  • 600g zahar
  • 1 lamaie mare
  • 10g drojdie proaspata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, suc din flori de soc:

 Socata reteta bunicii

Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati,  le punem la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.  

Zaharul il punem la caramelizat intr-o cratita la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar dam cratita deoparte si amestecam pana se topesc toate cristalele de zahar.  Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.

  Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata. Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta  si riscati sa curga lichidul pe afara!  

Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara. Din cand in cand amestecam si gustam sucul.  

Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat  strecuram sucul si il turnam in sticle.  Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, suc din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii