Şodou

de Tabita _ in Bauturi, 9 Mar 2013 | 8203 vizualizari

 

Este o bautura pe care o beam deseori in copilarie cand ne durea gatul sau eram raciti. Este usor de facut, buna la gust, nutritiva si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus de ou (crud)
  • 1 lingura zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şodou:

Se incalzeste laptele si cand incepe sa fiarba, stingem focul.

Galbenusul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se ia cate o lingura din lapte si se adauga peste galbenus, amestecand.

Cand amestecul de lapte si galbenus e destul de lichid, se toarna in restul de lapte.

Atentie : nu se adauga galbenusul direct peste laptele fierbinte pentru ca se va coagula galbenusul.

TIPS-URI

1

Se poate adauga miere sau esenta de rom.

2

Se serveste doar proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şodou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Tabita _ 1

10.03.2013, 01:36

Motan

pic20 1

01.04.2013, 03:41

la aceasta reteta sunt unele chichite esentiale :
galbenusul de ou sa fie pe cat de posibil cat mai proaspat sisa se evite cel de rata -! deoare ce este posibil ca acestea sa fie infestate cu salmonele!-, si de preferat ca acestea sa fie de provenienta bio -unele ferme avicole mai au prostul obicei ca in hrana pasarilor sa mai bage si ceva compusi pe baza de hormoni pt a creste productia -

Tabita _ 1

01.04.2013, 09:18

Sunt binevenite aceste chichite.
Adevarul e ca nici nu m-am gandit sa fie altfel decat cat mai bio.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vin fiert