Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte

de Satisfyyourcravings in Somon, 31 Oct 2016 | 5533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr somon cu piele, fara solzi
  • ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 legatura sparanghel
  • 1/2 lamaie
  • 20 grame unt
  • sare
  • piper
  • cateva rosii cherry
  • 2 cartofi dulci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei de masline, se amesteca bine, se transfera intr-o tava si se gatesc 20-25 de minute. 

Se unge bucata de somon cu ulei de masline, sare, piper si frunzele de rozmarin. Se asaza intr-o tava si se gateste la cuptor 15-20 de minute, in functie de grosime. 

Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparaghelului, apoi se fierbe 4 minute in apa sarata. Se transfera intr-un vas cu apa rece amestecata cu cuburi de gheata. 

Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu si se adauga sparaghelul. Se gateste 3 minute, amestecand frecvent. La final se stropeste cu sucul de lamaie, sare si piper. 

Se indeparteaza pielea somonului, cu grija si se asaza inapoi in tava. Se mai gateste cateva minute, in cuptorul fierbinte pana devine crocanta. 

Se serveste somonul, impreuna cu sparaghelul, cartofii dulci, rosiile cherry si pielea crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu somon si mozzarela