Somon cu sos dulce de mustar

de Bucataria_lui_Tavi in Somon, 28 Mai 2010 | 11679 vizualizari

 

Astazi avem in meniu somon cu sos dulce de mustar. Somonul este relativ sarac in calorii si in grasimi saturate, dar bogat in proteine si, in special, in acizi grasi omega 3. Prin urmare, consumul constant de somon reprezinta un beneficiu de necontestat pentru organism. Aceasta reteta este usor de preparat, necesita sub 15 minute timp de preparare si are cca 350 calorii/portie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 fileuri de somon (150 g portia);
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • 2 linguri de patrunjel;
  • 2 linguri de marar;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • un praf de sare si piper.
  • Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 linguri de mustar Dijon;
  • 1 lingurita de mustar cu boabe intregi;
  • 4 linguri de miere de salcam;
  • 1 lingura cu sos de soia;
  • 1 lingurita de piper negru, macinat;
  • 1 lingura cu ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos dulce de mustar:

Preparare somon cu sos dulce de mustar:

Curatati mararul si patrunjelul. Taiati ceapa verde bucati de 5 cm lungime.

Puneti mustarul de Dijon intr-un bol, adaugati mustarul cu boabe intregi, sosul de soia, mierea, piperul macinat, uleiul de masline, dupa care amestecati bine pana se integreaza in compozitie toate ingredientele si obtineti un sos omogen. In acest moment, aveti toate ingredientele gata pentru prepararea somonului.

Condimentati somonul cu sare si piper pe ambele parti. Puneti intr-o tigaie (cu maner metalic, pentru a o putea introduce in cuptor) uleiul vegetal si lasati-l sa se incinga la foc mediu.

Adaugati bucatile de somon in tigaie si rumeniti-le 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce le-ati rumenit cate 1 minut pe fiecare parte, introduceti tigaia in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati in cuptor 10 minute.
Dupa ce s-au scurs cele 10 minute, scoateti tigaia din cuptor si mai lasati somonul 1 minut in tigaie. Puneti apoi sos in farfurie, adaugati fileul de somon peste sos, turnati peste somon sos din belsug, dupa care presarati verdeturi deasupra (patrunjel, marar, ceapa). Se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau orez.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos dulce de mustar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Bunica 1

29.05.2010, 22:31

E foarte bun ! Nu sunt fan somon, dar din cand in cand mananc Am pregatit dupa reteta Irinei cu sos dulce si mi-a placut.

nadina73 1

29.05.2010, 23:48

super bun e pestele meu preferat ,iar prezentare e grozava super 5 furcutrimitit si prin posta

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 11:06

niciodata nu ma pot abtine de la o portie de peste............5 furcu.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de smantana