Somon pe gratar cu sos de lamaie usturat

de MVMih in Somon, 1 Mai 2011 | 15842 vizualizari

 

Daca tot a trecut postul, am revenit la papica cu peste si carnitza. Reteta e destul de usor de gatit, simplu si bun zic eu.

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele de somon 
  • putin ulei de masline
  • putina sare
  • un varf de cutit de piper in 3 culori
  • jumatate de lamaie
  • putin patrunjel verde
  • morcovei mici 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe gratar cu sos de lamaie usturat:

Rondelele de somon le-am spalat un pic si le-am zvantat si apoi le-am "mangaiat" cu cateva picaturi de ulei de masline (cat sa nu se lipeasca de gratar, ca oricum somonul este un peste grasunel si isi va lasa el sucul pe gratar) si le-am dat cu putin piper.

Pe gratarul incins bine am asezat rondelele de somon si am lasat focul mediu. Incet incet somonul incepe sa-si lasa din grasimea lui pe gratar, 5-7 min pe o parte, apoi am intors pe cealalta. L-am stropit cu putina zeama de lamaie...asa pe gratar si dupa ce s-a semi-rumenit si pe partea cealalta (cam 5 min) l-am scos.

Lasat un pic 7-8 min la odihnit. Am ales servirea cu putin sos de usturoi facut mai solid (cu putina smantana cu lamaie si busuioc) plus o garnitura usoara din morcovei fierti cu putina sare peste care am presarat patrunjel verde.

E tare gustos desi nu e ceva sofisticat...dar sper sa va placa.

Hai la masa...!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar cu sos de lamaie usturat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (141)

diaconta 1

05.05.2011, 23:30

D-apoi vad ca pe tine nu te conving nicidecum cam cum iti inchipui ca's eu? in afara de faptul ca la varsta mea as putea fi mai serioasa

MVMih 1

05.05.2011, 23:39

Daca ai fi prea serioasa...chiar ca ai fi o "tanti"

CarmenS 1

25.01.2013, 23:53

Nu arata rau deloc...vreau

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de masline