Somon si legume in stil chinezesc

de Oana in Somon, 4 Dec 2009 | 7458 vizualizari

 

Inventie proprie :) si inspirata de mancarea Alei :))Rapid, gustos si sanatos!

 

INGREDIENTE

  • 400 g file de somon
  • 1/2 ardei gras portocaliu/galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie mica
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml sos de soia
  • taietei de orez pt. garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si legume in stil chinezesc:

Legumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa se inmoaie. Se amesteca legumele cam 5 minute.

Somonul se curata de piele si oase, se spala si se adauga peste legume, plus putina apa, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute se pune sosul de soia. Legumele trebuie sa fie al dente, putin crocante.

Taieteii de orez se inmoaie in apa fiarta timp de 3 minute, apoi se scurg si se adauga in wok, peste legume, amestecandu-se lejer, cel mai bine fara spatula, aruncand putin de tigaie :)

Un deliciu!

TIPS-URI

1

Preparatul se poate servi cu orez in loc de taietei, si se mai poate adauga sos de soia in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ramo_cata 1

05.12.2009, 19:18

o pun la favorite si am sa fac si eu ..cred ca-i tare buna...

MazdaRX8 1

08.12.2009, 12:39

Pana la urma, legumele trebuie sa se inmoaie sau sa fie al dente, adica putin crocante (e o contradictie!!!!!!!)?????

Oana 1

08.12.2009, 13:53

Mazda, cum vrei tu! Adica al dente sunt putin inmuiate si totusi crantanesc, ai inteles? Exact cum sunt cele din preparatele chinezesti de la restaurant.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu salata de cartofi