Sos pesto

de Doralinda in Pt. paste, 31 Mar 2013 | 5047 vizualizari

 

Pana nu demult,nu ma incantau pastele, dar am inceput usor si diversificat, iar acum imi sunt chiar "dragi", dar dupa cum bine stim, nu pastele in sine mi-au schimbat parerea ci cat sosurile, iar acest sos pesto e unul dintre favoritele mele!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr capere
  • 2 buc usturoi
  • 3 cesti foi de busuioc proaspet (basilic la noi)
  • 1 ceasca patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie stoarsa
  • jumatate ceasca parmezan ras
  • un sfert ceasca ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Calim caperele intr-o cratita tefal de preferinta ptr a nu se lipi, apoi le punem intr-un blender impreuna cu restul de ingrediente si mixam bine pana devine o crema. Sosul poate fi pastrat la frigider mai multe saptamani cu conditia ca in borcanelul in care o tineti, sa fie acoperit cu ulei.

Ptr a pregati paste cu sos pesto, masurati o lingura plina din sos ptr fiecare portie de paste. Cand o veti folosi dupa ceva timp, puneti din sos intr-o craticioara cu putina apa, amestecati apoi turnati peste paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Doralinda 1

31.03.2013, 23:54

Mariana

DulciuriSiNuNumai 1

08.04.2013, 02:30

cel mai bun sos!!!

Doralinda 1

08.04.2013, 12:08

Alina, multumesc frumos ptr apreciere!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos Pesto