Souffle de spanac

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2012 | 4174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100g cascaval ras
  • 200g spanac fiert si scurs
  • 4 linguri cu faina (rase)
  • 60g unt(margarina)
  • 250-300ml lapte
  • sare
  • piper
  • Pentru uns vasul-margarina si pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de spanac:

Se pune intr-o cratita mai incapatoare untul ca sa se topeasca dar nu sa se arda. Se adauga faina, se prajeste cateva secunde si se stinge cu lapte amestecand continuu, avand grija sa nu faca cocoloase. Cand pasta se face ca o smantana mai groasa se da jos de pe foc si se pune intr-o cratita mai mare cu apa rece. Cand s-a racit se adauga galbenusurile separate de albus, dar se pun cate unul, apoi amestecand pana se incorporeaza. Adaugam pe celalalt astfel incat se pun toate cele 4 galbenusuri. Se adauga sare, piper, jumatate din cantitatea de cascaval ras, spanacul bine scurs tocat cu cutitul, nu la blendar si la sfarsit se pun albusurile spuma tare. Se amesteca de jos in sus.

Se ia un vas rezistent la foc sau o tava mai mica asa cum am avut eu care trebuie sa fie unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se pune souffleul in tava si deasupra se pune restul de cascaval ras. Sta la cuptor 45 de minute la 180 grade (cuptorul preincalzit) si este gata cand si compozitia din mijloc se va ridica in sus si va fi frumos rumenit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Mihaela11_jo 1

01.11.2012, 16:16

Foarte aromat

Sylvia 1

02.11.2012, 12:40

imi place orice este cu spanac !

MIUTA 1

02.11.2012, 14:45

Foarte bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu pui / sunca