Struguri murati

de Panacris in Conserve, 30 Sep 2012 | 7129 vizualizari

 

Si daca tot am fost provocata, va mai aduc o conserva delicioasa. ;)

 

INGREDIENTE

  • boabe de struguri rosii 2 kg,
  • morcov 1 bucata,
  • hrean 1 bucata,
  • seminte de mustar, coriandru, piper, enibahar,
  • foaie de dafin,
  • sare neiodata 2 linguri rase,
  • otet din vin 250 ml,
  • miere de albine 3 linguri,
  • apa 500 ml.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Struguri murati:

Boabele de struguri se aseaza in borcane curate. Deasupra lor se aseaza rondele de morcovi si bucatele de hrean. Se pregateste zeama din sucul ramas de la curatirea boabelor de pe ciorchine, apa, otet si mirodenii, dupa ce au dat un clocot se da deoparte, lasandu-se la racit. Cam cand lichidul, ajunge la 39 grade, se adauga si mierea, ( dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde propietatile la temperaturi mai mari de 40 de grade;). Se amesteca bine ca sa se dizolve mierea si se toarna peste strugurii din borcane. Se inchid ermetic si se lasa la dunst uscat. La iarna o sa va uimiti prietenii si musafirii cu asemenea delicatesa!:-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Struguri murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

01.10.2012, 15:02

Sim0na 1

02.10.2012, 12:06

N-am mancat niciodata, dar trebuie neaparat sa fac si eu! In drumul meu munca-casa trec pe langa o curte unde se vinde struguri... azi am sa ma opresc sa cumpar cativa ciorchini!

Panacris 1

02.10.2012, 12:38

Simo Bafta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Struguri murati