Sufleu de broccoli cu branza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Mar 2016 | 5713 vizualizari

 

INGREDIENTE

500 g broccoli

500 g brânză de vaci

3 ouă

300 ml lapte

3 linguri făină

3 linguri unt

1 lingură pesmet

sare

piper

Pentru servire:

smântână

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de broccoli cu branza:

Se desface broccoli în buchețele. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 minute, se scurge și se trece prin jet de apă rece, chiar apă rece cu gheață (pentru a opri fierberea și a rămâne verde). Între timp punem făina la călit în untul topit. Stingem cu lapte și amestecăm bine cu un tel până se îngroașă sosul.

Se opresc câteva bucățele de broccoli pentru ornare, iar restul se toacă mărunt. Amestecăm broccoli cu gălbenușurile, sosul, brânza și albușurile bătute spumă. Condimentăm cu sare și piper. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu o lingură de pesmet. Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește ușor pe margine. Servim cu smântână și ornăm cu bucățele de broccoli fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de broccoli cu branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftelute de orez