Supa crema de broccoli

de RODIMUR in Supe, 20 Feb 2018 | 5092 vizualizari

 

Aceasta este prima supă din acest post al Paștelui. Am mai adăugat  câte ceva, ca să diminuez puțin gustul amărui al acestei legume minune, iar condimentele puse i-au dat o savoare aparte.
Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o oală de 3 litri de supă cremă.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată broccoli
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 1 ceapă galbenă mare
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de broccoli:

Se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală bine și se pun la fiert, la foc iute, cu 2 litri de apă rece și sare. Se spumuiește, când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie și se călesc (mai întâi ceapa și apoi și usturoiul, în același recipient) în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin.

Se desface broccoli în buchețele, se spală bine sub jet de apă și se adaugă în oală la fiert, când celelalte legume sunt aproape fierte.

Între timp se pregătesc crutoanele. Se taie feliile de pâine în pătrățele mici și se coc în cuptor la foc mic, ca să nu se ardă.

Când legumele au fiert complet, se scurg de zeamă (care se păstrează pentru supa cremă) se pasează (împreună cu ceapa și ustoroiul, cu uleiul în care s-au călit) și se dau printr-o sită deasă. Pasta obținută din pasarea legumelor se subțiază cu zeama în care au fiert și la nevoie, se mai adaugă puțină apă caldă, pentru a ajunge la consistența dorită.

Se adaugă condimentele și se mai dă oala cu supa cremă la fiert, încă două-trei clocote, după care se oprește focul de la aragaz, se acoperă vasul cu capac și după un sfert de oră, mâncarea se poate servi, cu crutoane.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa prea mult, ca să nu devină amară. Înmuiați-o doar puțin și ea va avea un gust dulce.

2

Pentru că broccoli fierbe repede, trebuie adugat în oală la fiert, atunci când celelalte legume sunt aproape fierte.

3

Crutoanele trebuie atent supravegheate și întoarse pe toate fețele în cuptor, ca să nu se ardă.

4

Dacă este nevoie, mai adăugați puțină apă în supa cremă, pentru că ea totuși trebuie să fie lichidă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ina 1

26.02.2018, 12:28

Imi plac supele crema, dar brocoli nu papa Costel Ca sa fac doar pentru mine, e mai greu

RODIMUR 1

26.02.2018, 12:34

Mulțumesc frumos, Dante!

RODIMUR 1

26.02.2018, 12:36

Ina, eu am făcut numai pentru mine... El avea altceva și a mâncat supa cremă de broccoli numai o dată. Nu-i place broccoli, asta-i problema, nu supa cremă!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)