Supa crema de galbiori cu branzeturi

de simona72 in Supe/Ciorbe, 8 Feb 2017 | 4204 vizualizari

 

Galbiorii sunt ciuperci comestibile, asta pentru cei care nu stiu. Sunt ciuperci rafinate, parfumate si, desigur, delicioase. Sunt apreciate si cautate de bucatarii din toata lumea, dar si de gurmanzii amatori.
 Pentru ca iubesc ciupercile, pot sa spun ca sunt o norocoasa. Traiesc intr-o zona in care se gasesc din abundenta. Va trebuie rabdare, placerea de a colinda prin paduri, un partener bun de drumetie… La aceasta reteta de supa, am folosit galbiori congelati, pusi de mine in toamna. 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 1 punga de 1 kg cu galbiori congelati
  • aprox. 3 litrii supa de pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 100-120 gr cascaval (de buna calitate sau o alta branza care se topeste)
  • sare dupa gust
  • Pentru servit:
  • smantana si/sau crutoane
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de galbiori cu branzeturi:

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii dezghetati, morcovii, pastarnacul si tija de apio, toate taiate rondele. Usturoiul se curata, se taie in felii si se caleste in putin ulei de masline. Atentie sa nu-l prajim prea tare ca devine amarui! Punem si usturoiul cu tot cu ulei in oala, peste supa cu legume. Lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte.

Intre timp, curatam de coaja cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape de foarte bine fierte, adaugam cartofii si lasam sa fiarba pana toate legumele se sfarama usor cu furculita. Luam supa de pe foc si, cu un blender vertical de mana, pasam bine totul, pana supa devine cremoasa. Adaugam cascavalul ras mare si blenduim din nou pana cascavalul se topeste. Punem supa pe foc, asezonam dupa gust si lasam sa dea in clocot. Se serveste dupa gust si dorinta, cu smantana si crutoane.

Sa va fie de folos reteta! 

TIPS-URI

1

Nu punem legume sau branzeturi prea multe, pentru a nu acoperi gustul galbiorilor.

2

Este necesar sa folositi o supa/stok de pui sau de legume, pentru un gust mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de galbiori cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii de iarna