Supa crema de legume cu salata si leurda

de simona72 in Supe, 2 Apr 2014 | 4536 vizualizari

 

Este o greseala din partea mea acest preparat:)), dupa cum am mai zis nu gatesc supe creme, dar nu pot sa spun ca-mi displac, insa noi la capitolul asta suntem de moda veche. Mancam fel si fel de ciorbe acrite cu bors sau zeama de varza si supe....Cand am vrut sa fac ciorba de salata, am taiat legumele la robot, nu asta a fost o problema, dar am tot taiat legume si m-am trezit ca erau prea multe, iar unele dintre ele s-au taiat prea marunt...asa ca am zis sa inaugurez si eu o supa crema daca tot nu mi-au placut cum au iesit taiate legumele...

 

INGREDIENTE

  • 1 salata
  • 1 legatura leurda
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 fire apio
  • 5 ciuperci champinion
  • 2 linguri ulei de masline+ 1 lingura pt prajit baconul
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • sare dupa gust
  • pt servit:
  • feliute de bacon (eu am folosit pulpa de porc crud uscata de la Sergiana)
  • crutoane sau paine prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu salata si leurda:

In oala de ciorba am pus 2 linguri ulei de masline la incins. Legumele spalate si curatate de coaja, le-am taiat rapid la robotul de bucatarie in felii. Mai putin leurda si salata. Am calit legumele in uleiul incins, am turnat un ibric de apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat. Cu robotul vertical le-am pasirat bine, am pus oala inapoi pe foc, am mai adaugat 2 ibrice de apa, salata si leurda taiata in fasii. Am condimentat cu sare dupa gust si am mai lasat sa fiarba pana frunzele de salata si leurda au fost suficient de moi.

Am tras oala de pe foc, am lasat sa se linisteasca putin supa si intre timp am amestecat galbenusurile cu smantana si iaurtul. Am pus vreo 2-3 polonice de supa fierbinte peste amestecul de galbenusuri si am turnat toata compozitia in supa in timp ce amestecam energic.

Pulpa de porc am taiat-o in bucatele si am prajit-o in putin ulei de masline, pana a devenit crocanta.

Servim supa crema cu bucatele de pulpa prajita, turnam in farfurie si cativa stropi de ulei in care am prajit pulpa si separat sau in farfurie crutoane sau paine prajita.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

suplimentar puteti sa adaugati in farfurie smantana, mujdei de usturoi, zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu salata si leurda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa.