Supa crema de morcovi

de danakarin in Supe, 22 Sep 2013 | 5786 vizualizari

 

Asa e cand nu prea ai nimic in frigider....te calca muzele culinare si inventezi ceva... Ceea ce a iesit a fost extrem de bun si zic eu, rafinat.

 

INGREDIENTE

  •  4 morcovi cam 250 g 
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mica
  • o bucățică de țelină cam 100 de g 
  • sare
  • 1 cm de rădăcină curațată de ghimbir
  • 75 de ml de smantâna dulce
  • o lingurița de zahăr
  • 2-3 fașii subțiri de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi:

Am curațat și mărunțit zarzavaturile. Esențial e să aveți morcovi, restul se poate înlocui și cu o lingurița de concentrat de zarzavat, tip cub Maggi. Le-am pus la fiert intr- o oala cu atâta apă încât să le acopere bine.

Când s-au înmuiat bine, am sărat, am mărunțit cu blenderul  vertical până am obținut o pastă omogenă, am adăugat fâșiile subțiri de ardei iute, am ras ghimbirul și l-am pus și pe el, am turnat smântâna, am mai dat gust cu un pic de zahăr ( ceea ce nu e nevoie dacă morcovii sunt destul de dulci ) si am mai omogenizat odată totul.

Am servit la supă crutoane de pâine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de broccoli si branza