Supa crema rece de castraveti cu chefir

de RuxyRux in Supe, 4 Mai 2011 | 5898 vizualizari

 

Din cartea " Retete internationale pentru familia ta" primita de la Bucataras am ales sa fac aceasta supa delicioasa , o combinatie castraveti si iaurt...pe care o ador! Multumesc inca o data pentru carti...foarte frumoase!

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti mari
  • 500 gr chefir sau iaurt( cu putina grasime)
  • 2 fire de marar
  • 4 felii de paine de tara
  • 2 catei de usturoi
  • felii de lamaie
  • 2 linguri ulei extarvirgin de masline
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema rece de castraveti cu chefir:

Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare.

Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand restul peste crema.

Amestecati si dati la rece 1/2 ora.

Frecati feliile de paine de tara( de casa) cu usturoiul curatat si taiati-le cubulete sau fasii( cum doriti).

Prajiti-le doua minute in cuptorul incins.

Stropiti crutoanele cu uleiul de masline.

Ornati cu felii de lamaie si firul de marar.

Chefirul este o bautura originara din Caucaz cu gust placut acidulata si revigoranta obtinuta din lapte fermentat. Numele vine din turcescul " Kef" care inseamna bunastare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema rece de castraveti cu chefir" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ardei kapia si rosii