Supa de ceapa

de cristina1985 in Supe, 24 Ian 2016 | 3678 vizualizari

 

Este una din preferatele mele. La fel se poate pregati si supa de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1/2 lg unt
  • 1lg faina
  • 100 ml apa
  • sare
  • ulei
  • crutoane
  • cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Se fac crutoanele la cuptor sau pe aragaz.

Se caleste ceapa in putin ulei. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga untul. Se mai lasa putin si se pune faina si se amesteca. Apoi se toarna 100 ml apa, treptat (amestecand). Se lasa fa fiarba 1ora. In tot acest timp, se mai adauga apa, cat sa fie o portie de supa. Se adauga sare dupa gust.

Cand este gata supa si fierbinte, se pun cateva cubulete de cascaval si cateva crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

reisnaor_2006 1

24.01.2016, 13:18

Gicuta 1

27.01.2016, 12:01

Delicioasa!

cristina1985 1

24.02.2016, 15:58

Eu am pus o ceapa mare (depinde cat de groasa vreti sa va iasa supa).
Sa amestecati mereu , pentru ca se poate lipi ceapa de fundul oalei!
Sa nu renuntati la cascaval, pentru ca ii da alt gust supei. Este mult mai buna!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ceapa verde