Supa de chimion (chimen )-post

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 11 Mar 2010 | 13893 vizualizari

 

daca va place chimionul sau chimenul cum se mai zice atunci cu siguranta o sa va placa acesat supa delicioasa,,,,,, asa zice sotul meu

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri pline de seminte de chimion(sau cum se mai zice chimen)
  • 2-3 fire de ceapa verde+1 ceapa uscata mai mare
  • 3-4 mocovi
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1/2 ardei rosu gras
  • sare
  • faina 6-7 linguri
  • 2-3 linguri legume uscate (reteta sylvia)
  • 4-5 linguri ulei de masline (floare soarelui)
  • 1 lingurita de baia dulce de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimion (chimen )-post:

Se curata  morcovul si radacina de patrunjel se taie in 4-6 si se pun sa fierba impreuna cu 1 ceapa intr-o oala cu apa(4-5 litri apa eu atat am facut) iar apoi se pune ardeiul

Intre timp se pune intr-o craticioara uleiul si faina sa se prajeasca putin apoi se adauga semintele de chimion si 1 lingurita de boia dulce de ardei si ceapa verde tocata se lasa sa se caleasca toate 4-5 minute amestecand mereu sa nu se arda faina,apoi se pune 2 polonice din apa care fierbe cu zarzavaturile se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune in oala cu zarzavaturile(morcovi...........)si se lasa sa firba aproximativ 30 minute apoi se stinge focul si se strecoara (daca doriti puteti sa scoteti morcovi si sa-i puneti din nou in supa ,daca va plac,eu i pun)

Se serveste cu crutoane de paine uscata

Este grozav de buna daca va place chimionul ..........daca nu.........

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimion (chimen )-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

11.03.2010, 22:12

oi ii super buna supa asta!!!! foate gustoasA!

nadina73 1

11.03.2010, 22:19

rivka ,haide te astept ,pana ajungi pun masa

mihaelar63 1

24.11.2011, 03:21

facem

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca de ou - Egg drop soup