Supa de legume

de Giana in Supe, 11 Iun 2014 | 4217 vizualizari

 

In cateva cuvinte as putea s-o descriu: supa gustoasa cu ce ai prin casa.
O supa care se prepara rapid. Pentru mofturosii care nu se impaca bine cu zarzavatul... un mix de legume, cateva condimente si au uitat ce este in farfurie. In functie de gustul fiecaruia se mai pot adauga sau scoate din ingrediente.
Pentru iarna, eu pregatesc mixul de legume proaspete, le toc marunt, le pun in pungute si le bag in congelator. Cand ma grabesc sau intru in pana de idei, arunc in oala o punga de legume, le pasez si supa este gata.

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 cartof mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 2 buchetele de conopida sau cateva frunze de varza
  • 1 lingura cu orez
  • 1 lingura cu linte rosie
  • 1 lingurita bulgur fin (foarte marunt)
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1,5 l apa
  • eu am mai adaugat: telina razuita, fasole verde, cubulete de dovlecel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume:

Se pune intr-o cratita ulei si se calesc morcovul razuit si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-au calit se adauga pe rand ardeii, cartoful, rosia, conopida, toate tocate cubulete mici. Peste legume se adauga bulgurul si orezul, se mai calesc putin dupa care se adauga apa calda, sare, piper, menta si se lasa la fiert pana se inmoaie legumele.

Dupa ce au fiert legumele se da supa prin blender si e gata pentru servit. Se serveste cu lamaie, crutoane si fulgi de ardei iute presarati deasupra.

Varianta mai simpla a acestei supe, este sa puneti toate ingredientele sa fiarba impreuna, nici nu mai este nevoie sa le tocati marunt, iar la sfarsit dati supa prin blender. Eu am adoptat a doua varianta pentru ca este mai rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa