Supa de salata cu bacon

de Corinuta in Supe, 1 Aug 2010 | 4324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde mare
  • 250 g bacon
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 400 ml iaurt 
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de salata cu bacon:

Se curata usturoiul si se taie cubulete. Se taie baconul feliute. Se pune uleiul intr-o oala la incins, se adauga baconul si usturoiul si se calesc 2-3 minute invartind din cand in cand. Se stinge totul cu 3 litri de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 5-6 minute.

Intre timp se pune faina intr-un castron si se toarna incet iaurtul peste ea invartind continuu. Se spala bine salata si se rup frunzele cu mana.

Se adauga la supa iaurtul, se lasa sa mai fiarba 3-4 minute apoi se pune si salata. Se condimenteaza cu sare si piper si dupa inca 3 minute se ia de pe foc.

 

TIPS-URI

1

Ptr o mai mare consistenta se poate adauga o canita de orez la fiert in supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui la ...cana