Supa din carne de strut

de Panacris in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2016 | 4772 vizualizari

 

Hai că v-am pus pe gânduri! ;) Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr carne de struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături, a ajuns și carnea acasă ;) No acum, cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)
Vă aduc în atenție două dintre cele trei rețete preparate din carnea de struț, că ficatul s-a evaporat înainte să pot face câteva poze de prezentare ;) Urmează data viitoare.
"Gatul strutului este unul lung, mai gros la baza si se subtiaza spre cap. Bucati de gat cu os cu lungime de 3-5 cm si aproximativ 5-12 cm diametru, ideale pentru ciorbe, rasol, Osso buco." sursa https://www.struti.ro/gat
Rețeta pentru supa din carnea de struț
P.S. Nu prea am poze intermediare ;) Totul a fost pe repede înainte ;) Dar sigur voi repeta supa ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 g gât de struț 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2-3 bucăți morcovi 
  • ½ bucată gulie 
  • ½ bucată păstârnac 
  • ½ bucată telină rădăcina 
  • 1 lingură sare de mare 
  • cca. 300 g tăiței de casă 
  • ½ legătură pătrunjel verde .
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din carne de strut:

Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se asezonează de sare și se mai lasă la fiert cca. 60  min la foc mic. Spre finalul fierberii, se adaugă tăițeii, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu.

Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu galusti