Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc

de Satisfyyourcravings in Supe, 12 Dec 2015 | 3363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 2 kg rosii (eu am folosit cherry)
  • 2 catei de usturoi
  • otet balsamic
  • Pentru uleiul aromatizat:
  • 30 grame busuioc
  • 200 ml ulei de masline
  • sare grunjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc:

Se indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. 

Se toaca tulpinile si se soteaza in putin din uleiul obtinut anterior, impreuna cu usturoiul feliat, pentru 1 minut. 

Se adauga apoi rosiile taiate, 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 5 minute. Se adauga otetul si sare, se amesteca si se ia de pe foc.

Cu ajutorul unui blender se transforma intr-o crema. 

Se serveste supa cu uleiul aromatizat, frunze de busuioc si sandvis cu branza optional.

TIPS-URI

1

Uleiul aromatizat poate fi pastrat pana la 3 luni, daca se trece print-o sita si se transfera intr-un borcan sterilizat

2

Uleiul mai poate fi folosit la salate sau pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

12.12.2015, 21:22

Arata bine!

CameliaR 1

12.12.2015, 21:37

Bunica 1

12.12.2015, 21:37

Bunăăăă rău!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema semi-dulce de legume coapte