Supa-crema de ciuperci

de adnia in Supe, 12 Ian 2013 | 3211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 buc. ceapa,
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. telina
  • 1 buc. pastirnac
  • o lingura faina
  • 200-300 gr. ciuperci
  • 100 gr. unt
  • 2 buc. oua
  • 1/2 pahar lapte
  • sare
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

 

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu apa si sarea la foc, iar cind totul este foarte bine fiert, se strecoara.

Intr-o tigaie se topesc 3/4 din cantitatea de unt, se presara faina, se amesteca si cu 3/4 din cantitatea de ciuperci care au fost curatate de pielite, spalate si taiate felii subtiri. Se inabusa bine, apoi se adauga din zeama in care a fiert zarzavatul si se lasa mai departe la foc, pana cind ciupercile au fiert foarte bine. S

e trece totul prin sita si se toarna acest piure in restul de zeama, dupa care se aseaza din nou la fiert.

Cand clocoteste, se adauga si restul de ciuperci curatate si taiate in feliute mici. Dupa ce ciupercile au fiert, se ia oala de pe foc si se adauga galbenusurile batute si amestecate cu laptele caldut.
Se serveste la masa cu restul de unt si patrunjel verde tocat pe deasupra

 Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de ciuperci