Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2014 | 23511 vizualizari

 

Cumpar destul de rar lapte de la tarani, mai ales vara...de multe ori mi se strica laptele cumparat...asa am patit si de data asta. Nu am auncat laptele, ci am facut branza din el. Oricat de iubitori de branzeturi suntem, aceasta branza nu o mancam simpla...asa ca, trebuia facut ceva din ea...a iesit aceasta minunata tarta...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata sau uscata
  • 2 linguri amestec de seminte:floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de pin
  • pt umplutura:
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura unt moale
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura gris
  • 2 oua
  • pt deasupra:
  • masline verzi fara samburi
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • fulgi chili rasniti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi:

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am pus pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul, i-am dat o forma rotunda si l-am pus intr-o forma rotunda de copt cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt.

Pt umplutura: branza se mixeaza cu untul moale si smantana, se adauga sare dupa gust, galbenusurile, grisul si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de branza. Se amesteca incet cu o spatula si se pune umplutura peste aluatul din tava. Maslinele verzi se taie in jumatati si se pun peste branza. Se presara deasupra seminte de chimen si fulgi de chili rasniti. Se lasa tava acoperita la loc caldut pentru 15 min, apoi se introduce in cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute. Se lasa 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, inlaturam inelul si o lasam sa se raceasca de tot. Indepartam hartia de copt, portionam si servim cu salata preferata. Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si branza sarata