Tarta cu branza dulce si felii de pere

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 2537 vizualizari

 

Ceva simplu,rapid si un gust minunat. Cand am facut-o prima data a fost senzatie,mai ales pt fetita mea.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt(la temperatura camerei)
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1,5 cana faina(cana de 250 ml)
  • 350 gr branza dulce
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • 1 ceasca zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si felii de pere:

BLAT

Se framanta repede un aluat din 125 gr unt,2 linguri zahar,1 praf de sare,1 ou,2 linguri apa,1 plic zahar vanilat si 1,5 cana faina.

Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema obtinuta cu telul din: 350 gr branza dulce,1 ceasca smantana,1 lingura gris,2 linguri faina,coaja de lamaie,1 ceasca zahar.(ceasca de 100 ml).

Se acopera cu felii de pere,se presara zahar brun(1-2 linguri) si se coace aprox 30 de minute in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Mie mi-a mai ramas aluat si am facut fasii pe care le-am pus peste tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si felii de pere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie