Tarta cu capsuni si fructe de padure

de RuxyRux in Prajituri, 14 Noi 2010 | 7365 vizualizari

 

Pentru iubitorii fructelor de padure aceasta tarta e perfecta...

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 150 gr unt topit
  • doua esente vanilie
  • o cana plina de faina( mare)
  • coaja rasa de portocale

  Crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar( sau 200 gr daca vrem mai dulce)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • vanilie 3 esente( 1 esenta si 2 pliculete)
  • Fructe de padure
  • capsuni o canita jeleu si sirop de fructe de padure  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si fructe de padure:

Blat:

Punem la mixer  ingredientele in ordinea urmatoare: ouale, zaharul, faina, aromele , adaugam untul topit si mixam in continuare. Ungem o forma de tarta cu unt, tapetam cu faina si turnam compozitia. Lasam la 200 grade pentru 25 de minute. scoatem si lasam la racit.

Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.

Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place, facem jeleul( asa cum scrie pe pliculet) cu suc de fructe si-l turnam cald deasupra destul de repede, sa nu se intareasca .

Lasam la rece cateva ore si apoi servim cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese