Tarta cu crema si amaretti

de Geanina87 in Dulciuri, 13 Apr 2013 | 4765 vizualizari

 

Sursa e un site italian Chechef.it . Mie mi-a iesit o tarta destul de mare si mi-a mai ramas aluat,asa ca am facut una mai mica umpluta cu crema si mere.

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 3 oua
  • 150 g unt topit
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt

Umplutura:

  • 200 g amaretti (pricomigdale)
  • 1 pahar de lapte
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema si amaretti:

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Asezam amaretti(pricomigdalele) inauntru si turnam peste ele crema pe care am facut-o mixand 3 oua cu zaharul,laptele si esenta.

Dam la cuptor la 170° pentru 50 minute.Se taie dupa ce se raceste complet.

TIPS-URI

1

Tarta se poate umple si cu gem (fara crema).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema si amaretti" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de sezon