Tarta cu dovlecei si masline

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2013 | 11388 vizualizari

 

O tarta gustoasa ce se prepara foarte rapid. Multumesc Laura pentru idee. Din punctul meu de vedere, maslinele si parmezanul au fost cele care au intensificat gustul. Cantitatea este pentru o forma cu diametrul de 24 cm.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii, tineri
  • 1 morcov mare
  • 100 gr branza de oaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 2 lingurite oregano
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 gr faina
  • 50 gr parmezan pentru deasupra
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si masline:

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara sare deasupra si se lasa cateva minute, apoi se storc bine de apa.
Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza. Patrunjelul se toaca mic.

Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga apoi oregano si praful de copt.

Amestecam toate ingredientele, inclusiv uleiul si maslinele carora le-am scos samburii, iar la final adaugam faina. Pentru ca am stors dovlecelul de apa, fata de reteta originala a fost nevoie de mai putina faina. Compozitia nu trebuie sa "curga", ci sa arate mai degraba ca o smantana groasa.

Tapetam forma cu unt si faina , turnam compozitia, nivelam si radem 50 gr parmezan deasupra

Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute pana devine aurie.

Sincera sa fiu, noua nu prea ne-a ajus. Sau poate sa fi fost atat de buna ? 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu dovlecei si sunca presata