TARTA CU LAMAIE

de Roda in Prajituri, 8 Iun 2009 | 2905 vizualizari

 

Gustoasa si racoritoare!

 

INGREDIENTE

 
  • Pentru aluat:
  • 3 oua,
  • 300g. faina,
  • 200g. unt,
  • 100g. zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g. zahar,
  • 100g. faina,
  • 500ml. lapte,
  • 100g. unt,
  • coaja rasa si sucul unei lamai;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU LAMAIE:

1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se  adauga ouale batute, se amesteca si se  pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca,  la rece, 30 de  minute.
2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda  de tarta, unsa cu unt si se coace in cuptor preincalzit  30 de  minute, la foc moderat.

3.Se prepara crema:se pune laptele la fiert, pe foc mic. Cand clocoteste,se aduga   faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si coaja de  lamaie.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si sucul de lamaie.

4.Peste aluatul  de tarta se pune crema,se niveleaza si se orneaza cu frisca pe margini cu aparatul de ornat torturi.Se tine la rece pana la servire. .

Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU LAMAIE" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea