Tarta cu lamaie

de alinutza1983 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 4259 vizualizari

 

O TARTA DELICIOASA SI AROMATA!

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 250 gr. faina,
  • 1 galbenus,
  • 125 gr unt rece (1/2 pachet),
  • 1 praf de sare

PENTRU CREMA:

  • 2 plicuri crema tarta ( de la Dr. Oetker),
  • 2 linguri zahar,
  • 600 ml lapte,
  • zeama de la 1 lamaie

PENTRU BEZEA:

  • 4 albusuri,
  • 100 gr. zahar pudra,
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

1. Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou, si praf de sare , pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza in film alimentar si se de la frigider, cam o ora.
2. Aluatul scos de la rece se intinde pe un plan infainat, apoi il punem intr-o tava de tarta ( evident tapeta cu putin unt si faina). Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea punem un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se unfle aluatul.
3. Dam blatul la copt, la foc mediu, pana devin usor aramiu. Scoatem apoi tava cu aluat, lasam la racit si ne ocupam de prepararea cremei si a bezelei.
4. Crema cu preparare la rece se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlcium 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si sa adaugam si niste zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.
5. Bezeaua se preagteste astfel:batem albusurile de ou su sarea spuma , apoi adaugam treptat zaharul si ne oprim cand bezeaua nu mai curge (se tine de tel).
6. Indepartam hartia de copt cu boabele de fasole de pe aluatul de tarta si punem crema de lamaie, o nivelam, apoi adaugam bezeaua

7, Bezeaua o asezam uniform, apoi ii facem niste tepisori, cu ajutorul unei furculite. Mai punem tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeua incepe sa se rumeneasca.

8. Tarta se serveste dupa ce s-a racit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, lamaie si bezea