Tarta cu legume

de Criss in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2011 | 5523 vizualizari

 

Tartele sarate sunt printre preferatele mele si fac aproape saptamanal cate o tarta, ce-i drept mai mult cu spanac, pentru ca ii plac lui Alex. Din aceasta tarta in schimb nici n-a vrut sa guste.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -250 g faina
  • -120 g unt/margarina
  • -1 lingurita sare
  • -1 ou
  • -1-2 linguri apa rece
  • Pentru umplut:
  • -2 cartofi noi
  • -2 morcovi noi
  • -buchetele de broccoli
  • -4-5 varzute de bruxelles
  • -1 rosie
  • -1 fir ceapa verde
  • -ardei gras
  • -3 oua
  • -3 linguri smantana
  • -100 g branza feta
  • -50 g cascaval ras
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Pentru aluat, amestecam faina cu sare, untul taiat cubulete, adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta ce trebuie acoperita cu folie si pusa in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute se intinde o foaie care se pune intr-o forma de tarta (eu folosesc o forma de yena, foarte practica, nu se lipeste niciodata). Aluatul se inteapa cu furculita din loc in loc si se pune in cuptor 10 minute.

Intre timp ptegatim umplutura. Cartofii se fierb in apa cu sare, la fel si morcovii si broccoli.

Pe aluatul de tarta punem legumele fierte, ceapa verde, ardeiul, rosia, apoi turnam amestecul obtinut din ouale batute, branza feta si smantana. Radem deasupra cascavalul si punem tarta in cuptor 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

06.06.2011, 22:44

super buna

Criss 1

07.06.2011, 08:14

Mihaela, nicio sansa. Daca Alex nu vrea, pai nu vrea si gata. E foarte incapatanat si nici macar santajul nu functioneaza.

divainbucatarie 1

07.06.2011, 09:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei