Tarta cu mere, stafide si cocos

de Corinuta in Prajituri, 19 Sep 2010 | 6565 vizualizari

 

O prajitura care se prepara rapid, este gustoasa si iti umple casa de parfumul merelor coapte.

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 oua

Ptr umplutura:

  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca de cocos
  • unt ptr uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere, stafide si cocos:

Se pun la fiert intr-o cratita 3 cani de apa cu zeama stoarsa de la lamaie si 50 g zahar. Se spala merele, se curata, se taie in patru si se scot samburii. Cand siropul fierbe se pun merele si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. In acelasi sirop se pun stafidele sa se inmoaie, apoi se scot la scurs intr-o strecuratoare.

Se taie untul inmuiat in bucati mici si se bate spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se continua baterea. Albusurile se bat separat, apoi se adauga in compozitie. La sfarsit se pune faina, amestecand usor.

Tava de copt se unge cu unt, apoi se pune compozitia in forma. Se feliaza bucatile de mere si se aseaza pe aluat, iar deasupra se presara stafidele si nuca de cocos.

Se pune tarta in cuptorul incins si se coace timp de 40 de minute la foc mic. Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, stafide si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nadina73 1

19.09.2010, 22:06

parca i si simit gustu

Corinuta 1

19.09.2010, 22:56

Vai cum se topeste prajitura asta..............si dispare repede Nadina

Gouda 1

24.09.2010, 21:51

5 furculite si mz favourite

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de prajitura turnata cu branza si stafide